ONA TILI TA’LIMIDA PISA TALABLARIGA MOS KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISH - Sariqboyeva Zulfiya (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ona tili ta’limi jarayonida PISA xalqaro baholash dasturi  talablariga  mos  kompetensiyalarni  shakllantirish  masalasi  tahlil  qilinadi. Zamonaviy  ta’limda  o‘quvchilarning  faqat  nazariy  bilim  emas,  balki  amaliy ko‘nikmalarini  rivojlantirish  muhimligi  asoslab  beriladi.  Tadqiqotda  PISA topshiriqlarining o‘quvchilarning matn bilan ishlash, tahlil qilish va tanqidiy fikrlash kompetensiyalariga  ta’siri  o‘rganilgan.  Shuningdek,  ona  tili  darslarida kompetensiyaviy  yondashuvni  joriy  etishning  samarali  metodlari  taklif  etiladi.