PISA XALQARO BAHOLASH DASTURI ASOSIDA ONA TILI DARSLARINI TASHKIL ETISH METODIKASI - Sariqboyeva Zulfiya; Mo'ydinova Marhabo (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada PISA xalqaro baholash dasturining mazmun-mohiyati hamda ona tili darslarini zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etish  metodikasi  yoritilgan.  Tadqiqot  davomida  o‘quvchilarning  funksional savodxonligini  rivojlantirish,  matn  bilan  ishlash  kompetensiyasini  shakllantirish  va tanqidiy  fikrlash  ko‘nikmalarini  oshirishga  xizmat  qiluvchi  metodlar  tahlil  qilindi. Shuningdek,  PISA  talablari  asosida  tashkil  etilgan  darslarning  ta’lim  sifati  va samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslandi.