AT-TARMIZIY MAQBARASI –TARIX VA MA’NAVIYAT MASKANI - Baratova Gulzoda (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:At-Termiziy maqbarasi — Oʻzbekistonning muqaddas va tarixiy qadamjolaridan biri hisoblanadi.  Ushbu maqolada  maqbaraning barpo  etilish  tarixi, me’moriy  tuzilishi  hamda  uning  ma’naviy  ahamiyati  haqida  so‘z  yuritiladi. Shuningdek,  buyuk  alloma  At-Termiziyning  ilm-fan  rivojiga  qo‘shgan  hissasi  va bugungi kunda ziyoratgohga qaratilayotgan e’tibor yoritib beriladi.