MUQIMIYNING "VOQEAI VIKTOR" ASARIDA IQTISODIY MUAMMOLARNING AKS ETTIRILISHI - Muxlisa Sadriddinovna Muhitdinova; Ravshanova Oqila Baxron qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Muqimiy ning "Voqeai Viktor" asarida iqtisodiy muammolar chuqur va keng qamrovda aks ettirilgan. Asar, XIX asrning ikkinchi yarmida O’zbekiston va Markaziy Osiyo  iqtisodiy  hayotini  o‘z  ichiga  olgan  holda,  ijtimoiy-siyosiy  va  iqtisodiy o’zgarishlarni tasvirlaydi. Muqimiy, o’z asarida iqtisodiy adolatsizlik, qashshoqlik va ijtimoiy  tengsizlik  kabi  muammolarni  yoritadi.  U,  shuningdek,  xalqning  iqtisodiy ahvolini  yaxshilash  uchun  zarur  bo‘lgan  o‘zgarishlar  va  yangilanishlar  haqida  fikr yuritadi. Asar, o’zining badiiy ifodasi va chuqur tahlillari bilan o’quvchilarni iqtisodiy masalalarga e'tibor qaratishga undaydi.