BO'LAJAK MUTAXASSISNING ASOSIY KOʻNIKMALARNI SHAKLLANTIRISH - Rahimboyev Musobek,; Masharipova Dinora Xudaybergan qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqola  bo‘lajak  mutaxassislarning  zamonaviy mehnat bozori talablariga mos ravishda shakllanishida muhim ahamiyat kasb etuvchi asosiy  kompetensiyalarni  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqot  doirasida  kasbiy bilim  va  ko‘nikmalar  bilan  bir  qatorda,  shaxsiy  rivojlanishga  xizmat  qiluvchi kommunikativlik,  tanqidiy  fikrlash,  muammolarni  hal  etish  hamda  raqamli savodxonlik kabi universal ko‘nikmalar keng yoritib beriladi. Shuningdek, maqolada ta’lim tizimida uchrayotgan dolzarb muammolar, ularning kelib chiqish omillari va ularni  bartaraf  etishning  samarali  mexanizmlari  tahliliy  yondashuv  asosida  ko‘rib chiqiladi.  Mualliflar  tomonidan  innovatsion  pedagogik  texnologiyalarni  joriy  etish, amaliyotga  yo‘naltirilgan  ta’limni  kuchaytirish  hamda  kompetensiyaga  asoslangan yondashuvni  rivojlantirish  orqali  yuqori  malakali,  raqobatbardosh  mutaxassislarni tayyorlash masalalari qamrab olinadi.