IQTIDORLI TALBALAR BILAN ISHLASHDA AKVAREL TEXNIKALARINING INNOVATSION PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Buranov Asror Askarovich,; Tursunpo'latov Shuhrat, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  iqtidorli  talabalar  bilan  ishlash  jarayonida akvarel texnikalarining innovatsion pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Akvarel san’atining tasviriy ifoda vositasi sifatidagi o‘rni, talabalar ijodiy fikrlashi va estetik dunyoqarashini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim texnologiyalari  asosida  akvarel  mashg‘ulotlarini  tashkil  etish,  eksperimental yondashuvlardan  foydalanish  hamda  individual  ijodiy  faoliyatni  qo‘llab-quvvatlash masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalarida akvarel texnikalarining talabalarning mustaqil  fikrlashi,  rang  sezgisi  va  kompozitsion  tafakkurini  rivojlantirishdagi samaradorligi asoslab beriladi.