NEFT QAZIB CHIQARISHDA RAQAMLASHTIRISH VA SUN’IY INTELEKTNI JORIY ETISHNING XORIJ TAJRIBASI - Baxtiyorov Ikrom O’rol o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola neft qazib chiqarish sanoatida raqamlashtirish va sun'iy intellekt (SI)  texnologiyalarini  joriy  etishning  xorijiy  tajribasini  tahlil  qiladi.  Unda  ushbu innovatsion yechimlarning neft konlarini boshqarish samaradorligini oshirish, ishlab chiqarish  xarajatlarini  optimallashtirish  va  atrof-muhitga  ta'sirini  kamaytirishdagi ahamiyati  ko'rib  chiqiladi.  Maqolada  ilg'or  xorijiy  kompaniyalar  tomonidan qo'llanilayotgan asosiy strategiyalar, texnologik yondashuvlar va erishilgan natijalar o'rganiladi. Tadqiqot natijalari mahalliy neft-gaz sanoatida raqamli transformatsiyani amalga oshirish uchun qimmatli ma'lumotlar beradi.