MАКТАBGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA TAʼLIM SIFATI RISKLARINI ANALITIKA ASOSIDA BOSHQARISH MEXANIZMINI ТАКОMILLASHTIRISH - INATULLAYEVA NILUFAR XAYRULLAYEVNA (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA   Ushbu tadqiqotda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ta’lim sifatini pasaytirishi mumkin bo‘lgan risklarni analitika asosida boshqarish mexanizmini takomillashtirish masalalari o‘rganilgan. Zamonaviy sharoitda ta’lim sifatiga ichki va tashqi omillarning salbiy ta’sirining oldini olish, ularni o‘z vaqtida aniqlash va baholash dolzarb ahamiyat kasb etadi. Muallif tomonidan ta’lim sifat risklarining tipologiyasi ishlab chiqilgan, ularni  prognoz  qilish  va  monitoring  qilishning  analitik  usullari  taklif  qilingan. Shuningdek,  risklarni  boshqarishning  tashkiliy-iqtisodiy  mexanizmi takomillashtirilgan  bo‘lib,  u  bosqichli  tahlil,  baholash  indikatorlari  va  qaror  qabul qilish  algoritmlarini  o‘z  ichiga  oladi.  Taklif  etilgan  mexanizm  maktabgacha  ta’lim tashkilotlari misolida approbatsiyadan o‘tkazilib, uning samaradorligi eksperimental tarzda asoslangan.