MAISHIY CHIQINDILARNI YOQIB ELEKTR ENERGIYASINI OLISH - Normamatova Hilola; Ayubova Indiraxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya  Ushbu  maqolada  maishiy  chiqindilarni  yoqish  orqali  elektr energiyasini  ishlab  chiqarish  texnologiyalarining  zamonaviy  usullari,  ularning ekologik  va  iqtisodiy  samaradorligi  hamda  energiya  tanqisligini  bartaraf  etishdagi ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  chiqindilarni  qayta  ishlash  jarayonida  hosil bo‘ladigan  issiqlik  energiyasidan  foydalanish,  atmosferaga  chiqariladigan  zararli gazlarni kamaytirish,  rivojlangan davlatlar  tajribasi  va  O‘zbekistonda  ushbu  sohani rivojlantirish istiqbollari ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada chiqindilarni boshqarish tizimini takomillashtirish orqali ekologik xavfsizlikni ta’minlash va qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan samarali foydalanish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.