BODRING KO‘CHATLARINI YETISHTIRISHDA YOMG‘IR CHUVALCHANGLARINING O‘RNI - Valiyeva Shoira Abdivositovna,; Raxmatova Feruza Erkin qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Zamonaviy qishloq xo‘jaligida ekologik toza va iqtisodiy jihatdan samarali  usullar  orqali  mahsulot  yetishtirish  tobora  dolzarb  muammolardan  biriga aylanib bormoqda. Ya'ni so‘nggi yillarda organik mahsulotlarga bo‘lgan talab ortib, meva  va  sabzavotlarni  yetishtirishda  kimyoviy  o‘g‘itlar  o‘rniga  tabiiy  va  tuproqga zarar yetkazmaydigan usullar bilan hosildorlikni oshirish muhim axamiyatga ega. Shu sababli, sabzavotchilikda - bodring kabi tez yetiladigan, ammo oziqaga talabi yuqori bo‘lgan  sabzavotlarni  tabiiy  o‘g‘itlar,  xususan  vermi-kompost  (yomg‘ir chuvalchanglari ishlab chiqargan o‘g‘it)lar bilan oziqlantirish o‘zining ijobiy ta’sirini ko‘rsatmoqda.  Ushbu  maqolada  vermikompost  bilan  oziqlantirilgan  bodring ko‘chatlarining  o‘sish  sur’ati,  kasalliklarga  chidamliligi,  hosildorligi  haqida  so‘z yuritamiz.