BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARIDA DIQQATNING TAQSIMLANISHI VA OBRAZLI XOTIRANING RIVOJLANISHINI O'RGANISH - Dehkanova Marg'uba Erkinovna; Jaloldinova Nigina Nodirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Maqolada boshlang'ich sinf o'quvchilarida diqqatning taqsimlanishi va obrazli xotiraning  rivojlanish  xususiyatlari  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  ushbu  yosh  davrida kognitiv jarayonlarning shakllanishi va o'ziga xos jihatlarini o'rganishga qaratilgan. Unda  o'quvchilarning  o'quv  faoliyatida  diqqatni  samarali  taqsimlash  va  obrazli materialni  eslab  qolish  qobiliyatini  oshirish  bo'yicha  tavsiyalar  berilgan.  Olingan natijalar  pedagogik  amaliyotda  o'quvchilarning  psixologik  rivojlanishini  qo'llab-quvvatlash uchun muhim ahamiyatga ega.