MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA STRESS VA EMOTSIONAL ZO‘RIQISHNI ANIQLASH HAMDA PSIXOLOGIK YORDAM KO‘RSATISH USULLARI - Safarova Sohiba Suyunovna; Atayarov Islom Davronovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda uchraydigan stress va emotsional zo‘riqish holatlarining psixologik xususiyatlari, ularning kelib chiqish sabablari  hamda  bolaning  ruhiy  rivojlanishiga  ta’siri  yoritilgan.  Shuningdek, o‘quvchilarda  stress  belgilarini  erta  aniqlash,  emotsional  holatni  diagnostika  qilish usullari va psixologik yordam ko‘rsatishning samarali yo‘llari haqida so‘z yuritiladi. Maqolada  maktab  psixologi,  pedagog  va  ota-onalarning  hamkorligi  asosida bolalarning  psixologik  salomatligini  mustahkamlash,  stressni  kamaytirish  hamda sog‘lom  psixologik  muhit  yaratishning  ahamiyati  ochib  berilgan.  Bundan  tashqari, emotsional zo‘riqishning oldini olishga qaratilgan profilaktik mashg‘ulotlar, treninglar va amaliy tavsiyalar keltirilgan.