YOSHLARNI KASB TANLASHLARIDA QIZIQISH VA QOBILIYATLARINI HISOBGA OLISH - Ashurova Yulduz Zoirovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yoshlarni kasb tanlash jarayonida qiziqish va qobiliyatlarning psixologik ahamiyati, kasbiy yo‘naltirish usullari hamda to‘g‘ri kasb tanlashning shaxs rivojiga  ta’siri  yoritiladi.  Shuningdek,  oila,  maktab  va  psixologik  xizmatning  bu jarayondagi o‘rni tahlil qilinadi.