O‘ZBEKISTONDA MILLIY G‘OYA FENOMENINING DAVLAT YAXLITLIGINI TA’MINLASHDAGI SIYOSIY-INSTITUTSIONAL TOMONLARI - Jumanov Shirinboy Safarboy o‘g‘li,; .M.Atavullayev, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada milliy g‘oya fenomenining davlat yaxlitligini ta’minlashdagi siyosiy-institutsional ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Globallashuv, raqamli transformatsiya va transmilliy mafkuraviy tahdidlar kuchayib borayotgan  zamonaviy  sharoitda  milliy  g‘oya  davlat  barqarorligi  va  suverenitetini mustahkamlovchi muhim omil sifatida tadqiq etilgan. Shuningdek, Yangi O‘zbekiston taraqqiyot  strategiyasi  doirasida  milliy  g‘oyaning  jamiyatni  jipslashtirish, davlat  va xalq  o‘rtasidagi  ishonchni  mustahkamlash  hamda  mafkuraviy  xavfsizlikni ta’minlashdagi o‘rni ochib berilgan. Tadqiqotda siyosiy partiyalar, fuqarolik jamiyati institutlari va davlat boshqaruvi tizimining milliy g‘oyani implementatsiya qilishdagi institutsional mexanizmlari yoritilgan hamda ushbu tizimni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.