OILA INSTITUTI INQIROZINING MA’NAVIY TARBIYAGA SALBIY TA’SIRI - Ravshanbekova Zilola, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oila institutining inqirozi va uning jamiyatdagi ma’naviy tarbiyaga salbiy ta’siri tahlil etilgan. Maqolada oila – inson ma’naviyati va qadriyatlarining  shakllanishida  muhim  ijtimoiy  muhit  ekani  ta’kidlanadi.  So‘nggi yillarda  ajrimlar  sonining  ortishi,  ota-ona  mas’uliyatining  susayishi,  farzand tarbiyasidagi bo‘shliqlar kabi omillar oila institutining inqirozga yuz tutayotganidan dalolat beradi. Bu holat yosh avlodning axloqiy qarashlariga, ijtimoiy munosabatlariga va  fuqarolik  mas’uliyatiga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatmoqda.  Maqolada,  shuningdek,  oila mustahkamligini ta’minlash, ma’naviy tarbiyani kuchaytirish va yoshlarni barkamol shaxs sifatida voyaga yetkazish yo‘llari haqida taklif va tavsiyalar berilgan.