KONSTITUTSIYA ERKIN VA FAROVON HAYOT GAROVI - Abdulilloyeva Oydinoy Alimardon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  O’zbekiston  Respublikasining  Konstitutsiyasiga bag’ishlangan. Konstitutsiya har bir mamlakatning suvereniteti, milliy davlatchilikning rivoji, fuqarolarning hayoti, jamiyatdagi o’rni va turmush tarzining konstitutsiyaviy-huquqiy asoslarini belgilab beradigan asosiy qonundir. Konstitutsiya mustaqil huquqiy davlatning  asosiy  belgisi  hisoblanadi.  Ushbu  maqolada  Konstitutsiyaning  bugungi islohatlar  jarayonidagi  roli  va  uning  yurt  kelajagini  belgilovchi  huquqiy  poydevor sifatidagi ahamiyati ochib beriladi.