DORI - DARMONLARNING LABARATORIYADA OLINISHI - Jurayev Bahodir Bobur oʻgʻli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  dori-darmonlarni  laboratoriya sharoitida olishning asosiy usullari, bosqichlari va kimyoviy-biologik texnologiyalari tahlil  qilinadi.  Dori  vositalarini  yaratishning  organik  sintez,  biotexnologik modifikatsiya  va  o'simlik  xomashyosidan  faol  moddalarni  ajratib  olish  kabi fundamental  yo'nalishlari  yoritilgan.  Maqolada  yangi  dorivor  birikmalarni laboratoriyada  sintez  qilishdan  boshlab,  ularning  tozalik  darajasini  tekshirish  va dastlabki  skrining  sinovlaridan  o'tkazish  jarayonlari  ko'rib  chiqiladi.  Shuningdek, maqsadli dori sintezida kompyuter  modellashtirish va yashil kimyo tamoyillarining o'rni  hamda  laboratoriya  bosqichining  farmatsevtika  sanoatidagi  ahamiyati  ilmiy jihatdan asoslab berilgan.