MULOQOT JARAYONIDA BOLA SHAXSINI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK VA PEDAGOGIK JIHATLARI - Aliyeva Zebiniso Bazarovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada bola shaxsining shakllanishida muloqotning o‘rni, pedagogik va  psixologik  omillarning  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  o‘quvchilar  bilan samarali  muloqot  o‘rnatish,  ularda  ijtimoiy  faollik,  mustaqil  fikrlash  hamda  ijobiy xulq-atvorni rivojlantirishning asosiy usullari tahlil qilingan. Muloqot orqali bolaning emotsional holatini qo‘llab-quvvatlash va shaxs sifatida kamol topishiga ta’sir etuvchi omillar haqida fikr yuritilgan.