O‘QUVCHILARDA YOLG‘IZLIK HISSINING PSIXOLOGIK SABABLARI VA UNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI - Imomova Marg‘iyona Donyorbek qizi,; Ibrohimova Dilnavoz Sherzodbekovna,; Yusupova Dilrabo Shavkatovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Mazkur maqolada o‘quvchilarda uchraydigan yolg‘izlik hissining psixologik  sabablari,  uning  shaxs  rivojlanishi  va  ta’lim  jarayoniga  ta’siri  ilmiy-pedagogik  jihatdan  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  oilaviy  muhit,  tengdoshlar  bilan munosabat,  emotsional  qo‘llab-quvvatlash  yetishmasligi,  ijtimoiy  moslashuvdagi qiyinchiliklar  hamda  virtual  muloqotning  ortib  borishi  natijasida  yuzaga  keladigan yolg‘izlik  holatlari  yoritib  berilgan.  Maqolada  yolg‘izlik  hissining  o‘quvchilarning ruhiy holati, o‘ziga bo‘lgan ishonchi, o‘quv motivatsiyasi va ijtimoiy faolligiga salbiy ta’siri ochib berilgan. Shu bilan birga, ushbu muammoning oldini olish va bartaraf etishda  maktab  psixologi,  pedagoglar  hamda  ota-onalarning  hamkorligi,  psixologik qo‘llab-quvvatlash  va  sog‘lom  muloqot  muhitini  yaratishning  ahamiyati  asoslab berilgan.