MTT DIREKTOR O‘RINBOSARINING BOSHQARUV VA LIDERLIK QOBILIYATLARINI TAKOMILLASHTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Mamatqulova Dilfuza Akromovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkiloti  direktor o‘rinbosarining boshqaruv va liderlik kompetensiyalarini rivojlantirishning pedagogik asoslari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  rahbarning  kasbiy  kompetentligi,  innovatsion boshqaruv faoliyati, kommunikativ madaniyati hamda pedagogik jarayonlarni samarali tashkil  etish  mexanizmlari  yoritilgan.  Direktor  o‘rinbosarining  liderlik  salohiyatini rivojlantirish  orqali  ta’lim  sifati  va  boshqaruv  samaradorligini  oshirish  masalalari ilmiy-pedagogik jihatdan asoslab berilgan.