MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA BOSHQARUV SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI - Ergasheva Maxpura Maribjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  boshqaruv samaradorligini  oshirishning  pedagogik  asoslari  yoritilgan.  Unda  zamonaviy boshqaruv yondashuvlari, pedagogik menejment, rahbarning kasbiy kompetensiyalari, innovatsion texnologiyalar hamda ta’lim sifatini oshirish mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, pedagogik monitoring, jamoaviy hamkorlik va strategik boshqaruvning ta’lim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati ochib berilgan.