TA’LIM JARAYONIDA O‘QUVCHILARNING MOTIVATSIYASINI OSHIRISH USULLARI VA OMILLARI - Mirsaatova Muattar Abdumannopovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Mazkur maqolada ta’lim jarayonida o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish usullari va unga ta’sir etuvchi asosiy omillar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. O‘quv motivatsiyasining psixologik xususiyatlari, ichki va tashqi motivlar, ularning o‘quvchilarning bilim olish jarayoniga ta’siri yoritib berilgan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interaktiv metodlar, rag‘batlantirish tizimi hamda o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi ijobiy munosabatlarning motivatsiyani oshirishdagi roli ko‘rsatib o‘tilgan. Maqolada o‘quvchilarning faolligini oshirish va ta’lim sifatini yaxshilashga qaratilgan amaliy tavsiyalar ham berilgan.