TAFAKKUR VA INTELEKTUAL QOBILIYATLAR - Dexkonova Marģuba Erkinovna; Islomxonova Madina Abduhamidxon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqola tafakkur va intellektual qobiliyatlarning mohiyati, ularning o'zaro bog'liqligi hamda inson faoliyatidagi ahamiyatini atroflicha tahlil qiladi. Unda tafakkur jarayonlarining asosiy turlari va intellektual qobiliyatlarning tarkibiy qismlari ilmiy nuqtai nazardan ko'rib chiqiladi. Tadqiqot tafakkurni rivojlantirish usullari va intellektual salohiyatni oshirish yo'llariga alohida e'tibor qaratadi. Shuningdek, zamonaviy ta'lim tizimida ushbu qobiliyatlarni shakllantirishning dolzarb masalalari muhokama etiladi. Maqola insonning kognitiv rivojlanishida tafakkur va intellektual qobiliyatlarning markaziy rolini ta'kidlaydi.