NUTQ KAMCHILIKLARINI OLDINI OLISH BO'YICHA LOGOPED VA OTA-ONALAR RÓLI - Abdulhamidova Gulnoza Nasriddin qizi; Valihanova Kimyoxon Umarjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada nutq kamchiliklarini oldini olishda logoped va ota-onalarning o‘rni hamda hamkorligining ahamiyati yoritilgan. Bolalarda nutq rivojlanishidagi muammolarni erta aniqlash, profilaktik choralarni amalga oshirish va to‘g‘ri pedagogik yondashuvlarni qo‘llash masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, oiladagi nutq muhiti, ota-onalarning farzand bilan muntazam muloqoti hamda logopedik mashg‘ulotlarning samaradorligi haqida fikr yuritilgan.