UNLI VA UNDOSH TOVUSHLARNI ORGANISHDA LEKSIK MASHQLARNI TASHKIL ETISJH - Tojiddinova Omina (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  unli  va  undosh  tovushlarni  o‘rganish  jarayonida  leksik mashqlarni  tashkil  etishning  ahamiyati  yoritilgan.  Leksik  mashqlar  o‘quvchilarda tovush-harf  munosabatini  mustahkamlash,  so‘z  boyligini  oshirish  hamda  to‘g‘ri talaffuz  va  yozuv  ko‘nikmalarini  rivojlantirishga  xizmat  qilishi  tahlil  qilingan. Shuningdek, interfaol va didaktik yondashuvlar orqali mashg‘ulotlarni samarali tashkil etish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Mazkur yondashuvlar o‘quvchilarning tilga bo‘lgan qiziqishini oshirib, ularning mustaqil fikrlash va ijodiy faoliyatini rivojlantirishga ham ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.