UZBEK TILINING MILLIY IDENTIFIKATSIYANI SHAKLLANTIRISHDAGI O'RNI - Abduraxmonova Asalxon Baxtiyorjon qizi; Bogdanovich Gennadiy Aleksandrovich. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston mustaqillikka erishganidan keyin milliy o‘zlikni shakllantirishda o‘zbek tilining o‘rni tahlil qilinadi. Yozuvdagi tarixiy o‘zgarishlar, davlatning til siyosati, tilning ta’lim, madaniyat va yoshlar hayotiga ta’siri ko‘rib  chiqiladi.  Ayniqsa,  ikki  tillilik  (bilingvizm)  va  ta’lim  sifatiga  oid  zamonaviy muammolarga  alohida  e’tibor  qaratilgan.  Tadqiqot  o‘zbek  tilining  milliy  o‘zlik  va madaniy merosning ajralmas qismi sifatidagi ahamiyatini ta’kidlaydi.