QAYTA TIKLANUVCHI ENERGIYA MANBALARI - Amangeldiyeva Zulxumor Abduali qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqola qayta tiklanuvchi energiya manbalari — quyosh va  shamol  energiyasining  mohiyati  hamda  ularning  bugungi  kundagi  dolzarbligini yoritishga bag‘ishlangan. Unda muqobil energiya manbalarining tabiiy resurslarni tejashdagi  o‘rni,  atrof-muhitni  muhofaza  qilishdagi  ahamiyati  hamda  energiya ta’minotidagi barqarorlikni ta’minlashdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, quyosh va shamol energiyasidan foydalanish texnologiyalarining ishlash tamoyillari, ularning afzallik  va  kamchiliklari  hamda  amaliy  qo‘llanish  imkoniyatlari  ko‘rib  chiqiladi. Maqola yakunida qayta tiklanuvchi energiya manbalarining istiqbollari va ularni keng joriy etish zarurati haqida xulosalar beriladi.