ASOSIY MAKROIQTISODIY KO'RSATKICHLAR VA ULARNI TAHLIL QILISH XUSUSIYATLARI - Abdurazakova Kamola Tolmas qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  tezisda  asosiy  makroiqtisodiy  ko'rsatkichlar  –  Yalpi  Ichki  Mahsulot (YIM), Yalpi Milliy Mahsulot (YMM) va Yalpi Milliy Daromad (YMD) – ularning ta'riflari,  o'lchash  usullari  va  tahlil  qilish  xususiyatlari  atroflicha  ko'rib  chiqiladi. Nominal, real va xarid qobiliyati pariteti bo'yicha YIM kabi turlari, shuningdek, aholi jon boshiga to'g'ri keladigan ko'rsatkichlarning ahamiyati tahlil etiladi. Ishda ushbu ko'rsatkichlarning  iqtisodiy  siyosatni  shakllantirishdagi  o'rni,  cheklovlari  va  ularni kompleks tahlil qilish zarurati ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqotda mavjud adabiyotlar sintez  qilinib,  O'zbekiston  kontekstida  tahlil  qilishning  o'ziga  xos  jihatlari  va cheklovlari muhokama qilinadi.