O'ZBEKISTONDA BANKLARNING EMISSIYA FAOLIYATINI ISLOM MOLIYASI ASOSIDA RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Bekmurodova Go’zal,; Amatov Azizbek, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada O'zbekistonda tijorat banklarining emissiya faoliyatini islom moliyasi  tamoyillari  asosida  rivojlantirishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritib berilgan.  Jumladan,  sukuk,  mudaraba  va  mushoraka  sertifikatlari  kabi  islomiy moliyaviy  instrumentlarning  an'anaviy  qimmatli  qog'ozlardan  farqli  jihatlari  tahlil qilingan, xalqaro standartlar (AAOIFI, IFSB) va Malayziya, BAA, Turkiya tajribasi o'rganilgan, xususan O'zbekiston sharoitida bu standartlarni joriy etishning huquqiy-moliyaviy  mexanizmlari  ishlab  chiqilgan.  Maqolada  banklarning  islomiy  emissiya faoliyatini  rivojlantirishning  strategik  yo'nalishlari,  investitsiyalarni  jalb  etish samaradorligi ko'rsatkichlari hamda amalga oshirilishi lozim bo'lgan chora-tadbirlar kompleksi taklif etilgan.