SINGLE PAGE APPLICATION (SPA) TEXNOLOGIYASI YORDAMIDA ELEKTRON KUTUBXONA YARATISH - Erkinov J. D; Shonazarov F. S. (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  Single  Page  Application  (SPA)  texnologiyasi  asosida zamonaviy elektron kutubxona platformasini yaratishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  SPA  arxitekturasi,  foydalanuvchi  interfeysi, ma’lumotlar bazasi bilan ishlash, REST API integratsiyasi hamda elektron kutubxona tizimining  samaradorligi  o‘rganildi.  Shuningdek,  platformaning  foydalanuvchilar uchun  qulayligi,  tezkor  ishlashi  va  ta’lim  jarayonidagi  ahamiyati  tahlil  qilindi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, SPA texnologiyasi asosida yaratilgan elektron kutubxona tizimlari  an’anaviy  veb-platformalarga  nisbatan  yuqori  tezlik,  interaktivlik  va foydalanuvchi  tajribasini  ta’minlaydi.  Maqolada  tizimni  rivojlantirishning  istiqbolli yo‘nalishlari ham keltirilgan.