KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNI QO’LLAB – QUVVATLASH MEXANIZMLARI - Islamova Bahora Anvarovna; Gafurova Dilobar Karamatovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya: Mazkur maqolada kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining iqtisodiy ahamiyati va ularning samarali ishlash yo‘llari tahlil  qilinadi.  Unda  davlat  tomonidan  yaratilayotgan  huquqiy,  moliyaviy  va institutsional  shart-sharoitlar,  jumladan  soliq  imtiyozlari,  kreditlash  tizimi, subsidiyalar, biznesni ro‘yxatdan o‘tkazish jarayonlarini soddalashtirish kabi omillar yoritilgan.  Shuningdek,  tadbirkorlik  subyektlarini  rivojlantirishda  innovatsion yondashuvlar,  raqamli  texnologiyalarni  joriy  etish  hamda  davlat-xususiy  sheriklik mexanizmlarining o‘rni alohida ko‘rib chiqiladi. Maqolada kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash orqali yangi ish o‘rinlari yaratish, aholi bandligini ta’minlash va iqtisodiy o‘sishga erishish masalalari ilmiy asosda bayon etilgan.