OG‘ISHGAN XULQ-ATVORGA EGA BO‘LGAN O‘QUVCHILAR BILAN KORREKSION MASHG‘ULOTLAR SAMARADORLIGI - Begancheva Mahbuba Faxriddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada umumiy  o‘rta  ta’lim  maktabida  og‘ishgan  xulq-atvorga  ega bo‘lgan  o‘quvchilar  bilan  olib  boriladigan  korreksion-rivojlantiruvchi mashg‘ulotlarning mazmuni va samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot Buxoro viloyati Olot  tumani  4-sonli  maktabi  misolida  o‘tkazilgan  bo‘lib,  unda  agressivlik,  maktab intizomini buzish, o‘quv faoliyatiga nisbatan salbiy munosabat kabi og‘ishgan xulq-atvor  shakllarini  namoyon  etuvchi  o‘quvchilar  bilan  olib  borilgan  psixologik-pedagogik korreksiya ishlari yoritilgan. Maqolada maktab psixologining diagnostika, individual va guruhli mashg‘ulotlar, ota-onalar va o‘qituvchilar bilan hamkorlikdagi faoliyati hamda ushbu ishning natijalari va muammolari muhokama qilinadi.