MAKTABLARDA YUQORI SINF O‘QUVCHILARINING O‘QISHGA BO‘LGAN QIZIQISHLARINI OSHIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING ROLI - Ayimbetova Ulbosin Maksetovna; Utarbaeva Aynura Amanjolovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada maktabning yuqori sinf o‘quvchilarini darslarga, fanlarga  bo‘lgan  qiziqishlarini  yanada  oshirishda  maktab  psixologining  o‘rni, vazifalari  va  psixokorreksion  usul  va  metodlari  haqida  yoritib  berilgan.  Bundan tashqari o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlarni, fikrlarni va his tuyg’ularini  adekvat  o‘rnatish  va  bir-birlariga  nisbatan  samimiy  munosabatlarini shakllantirish haqida keltirib o‘tilgan.