BITIRUVCHILARNI KASBGA YO‘NALTIRISHDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI VA SAMARADORLIK OMILLARI - Shoira Eshankulova Saitnasimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  umumiy  o‘rta  ta’lim  maktabi  bitiruvchilarini  kasbga yo‘naltirish  jarayonida  maktab  psixologining  muhim  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot Shahrisabz tumani 33-sonli maktabi bitiruvchilari misolida o‘tkazilgan bo‘lib, unda psixologik  diagnostika,  individual  va  guruhli  maslahatlar,  kasbiy  orientatsiya tadbirlarining  samaradorligi  baholangan.  Maqola  maktab  psixologining  shaxsning qiziqishlari,  qobiliyatlari  va  bozor  talablari  asosida  to‘g‘ri  kasb  tanlashga ko‘maklashishdagi ahamiyatini ko‘rsatadi hamda amaliy tavsiyalar beradi.