O‘QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHNING DOLZARB MUAMMOLARI - Begancheva Mahbuba Faxriddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  umumiy  o‘rta  ta’lim  maktabi  o‘quvchilarini  kasb-hunarga yo‘naltirish jarayonidagi dolzarb muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqot Buxoro viloyati Olot tumani 4-sonli maktabi misolida o‘tkazilgan bo‘lib, unda o‘quvchilarning kasb tanlashdagi  axborot tanqisligi, ota-onalar ta’siri,  shaxsiy  qiziqish va bozor  talablari o‘rtasidagi  nomuvofiqlik  kabi  masalalar  o‘rganilgan.  Maqola  amaliyotchi psixologning  ushbu  muammolarni  aniqlashdagi  va  bartaraf  etishdagi  o‘rni  hamda ushbu yo‘nalishdagi samaradorlikni oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.