INKLYUZIV TA’LIMDA MAKTAB PSIXOLOGINING O‘RNI VA VAZIFALARI - Eshchanova Feruza Kenjayevna,; Jumaniyozova Zumrad Shavkatovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim tizimida maktab psixologining o‘rni va vazifalari yoritilgan. Inklyuziv ta’lim jarayonida alohida ta’lim ehtiyojiga ega bo‘lgan o‘quvchilarni psixologik qo‘llab-quvvatlash, ularning ijtimoiy moslashuvi va shaxsiy  rivojlanishini  ta’minlashda  psixolog  faoliyatining  ahamiyati  tahlil  qilingan. Shuningdek,  maktab  psixologining  o‘quvchilar,  ota-onalar  va  pedagoglar  bilan hamkorlikdagi  faoliyati,  psixodiagnostika,  psixoprofilaktika  hamda  korreksion-rivojlantiruvchi  ishlarni  tashkil  etish  masalalari  bayon  etilgan.  Maqolada  inklyuziv ta’lim muhitida sog‘lom psixologik muhit yaratish va barcha bolalarning teng ta’lim olish huquqini ta’minlashda psixologning muhim o‘rni asoslab berilgan.