YOSHLARNI ONGLI KASB TANLASHGA TAYYORLASHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - Boboxonov Bekzod Panji o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotаtsiyа: Mazkur maqolada yoshlarni ongli kasb tanlashga tayyorlashning pedagogik  shart-sharoitlari,  kasbga  yo‘naltirish  jarayonining  psixologik-pedagogik jihatlari  hamda  o‘quvchilarning  qiziqish  va  qobiliyatlarini  rivojlantirish  masalalari yoritilgan.  Shuningdek,  yoshlarning  kelajak  kasbini  to‘g‘ri  tanlashida  maktab, oila, pedagog  va  psixolog  hamkorligining  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Maqolada  kasbga yo‘naltirish ishlarini samarali tashkil etish, kasbiy motivatsiyani shakllantirish, mehnat bozori  talablarini  inobatga  olish  hamda  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalardan foydalanishning  muhim  jihatlari  bayon  etilgan.  Yoshlarni  ongli  kasb  tanlashga tayyorlash ularning kelajakdagi muvaffaqiyati va jamiyat taraqqiyotida faol ishtirok etishining muhim omili ekanligi asoslab berilgan.