OILADA OTA-ONA VA FARZAND O‘RTASIDAGI SOG‘LOM MUNOSABATLARNING PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Rahimova Nodira Ramanovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oilada ota-ona va farzand o‘rtasidagi sog‘lom munosabatlarning  psixologik  ahamiyati  yoritilgan.  Oilaviy  muhit  bolaning  shaxs sifatida  shakllanishida,  uning  ruhiy  barqarorligi,  ijtimoiy  moslashuvi  va  ma’naviy kamolotida  muhim  omil  ekanligi  tahlil  qilingan.  Maqolada  ota-onaning  mehr-muhabbati, e’tibori, samimiy muloqoti va to‘g‘ri tarbiyaviy yondashuvi farzandning o‘ziga bo‘lgan ishonchi, emotsional holati hamda ijobiy xulq-atvorining rivojlanishiga ta’siri  haqida  fikr  yuritilgan.  Shuningdek,  oiladagi  nizolar,  befarqlik  va  noto‘g‘ri munosabatlarning bola ruhiyatiga salbiy ta’siri ham ilmiy-psixologik jihatdan tahlil etilgan.  Maqolada  sog‘lom  oilaviy  muhitni  shakllantirish,  ota-ona  va  farzand o‘rtasidagi ishonchli munosabatlarni mustahkamlash bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.