BOLALARNING PSIXOLOGIK HOLATINI O‘RGANISH VA PSIXOLOGIYANING TARBIYADAGI O‘RNI - Abdullayeva Hilola Turgunbayevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  bolalarning  psixologik  holatini  o‘rganishning  asosiy yo‘nalishlari  hamda  psixologiya  fanining  tarbiya  jarayonidagi  o‘rni  yoritilgan. Bolalarning  emotsional,  kognitiv  va  ijtimoiy  rivojlanish  xususiyatlarini  aniqlashda qo‘llaniladigan  psixologik  metodlar  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  tarbiya  jarayonida psixologik  bilimlardan  foydalanishning  ahamiyati,  bola  shaxsining  shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar va pedagog-psixolog hamkorligi muhokama etiladi.