O‘QUVCHILARNING O‘QUV MOTIVATSIYASINI RIVOJLANTIRISH VA BILIM OLISHGA BO‘LGAN QIZIQISHLARINI OSHIRISHDA PSIXOLOGIK TRENINGLARNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Jardamova Marxabo Axmadaliyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘quvchilarning  o‘quv  motivatsiyasini rivojlantirish  hamda  bilim  olishga  bo‘lgan  qiziqishlarini  oshirishda  psixologik treninglarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Ta’lim jarayonida o‘quvchilarning darsga bo‘lgan  qiziqishi,  mustaqil  fikrlashi,  o‘ziga  bo‘lgan  ishonchi  va  faolligini shakllantirishda  psixologik  treninglarning  samarali  vosita  ekanligi  tahlil  qilingan. Shuningdek, trening mashg‘ulotlari orqali o‘quvchilarda ijobiy motivatsiya, muloqot madaniyati,  jamoada  ishlash  ko‘nikmalari  va  stressga  chidamlilikni  rivojlantirish imkoniyatlari  ko‘rib  chiqilgan.  Psixologik  treninglarning  o‘quvchilarning  shaxsiy rivojlanishi, ta’lim samaradorligi hamda ruhiy holatiga ijobiy ta’siri haqida ilmiy va amaliy  fikrlar  bayon  etilgan.  Shu  bilan  birga,  ta’lim  muassasalarida  motivatsion treninglarni samarali tashkil etish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.