PSIXIK RIVOJLANISH VA TA’LIMNING O‘ZARO BOGʻLIQLIGI - Temirova Sevara Mansurovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  psixik  rivojlanish  va  ta’lim  jarayonining  o‘zaro  bog‘liqligi tahlil qilingan. Shaxsning kognitiv, emotsional va ijtimoiy rivojlanishida ta’limning o‘rni, shuningdek, psixik taraqqiyot bosqichlarining o‘quv jarayoniga ta’siri yoritilgan. L.  S.  Vygotskiy,  J.  Piaget  va  boshqa  olimlarning  nazariyalari  asosida  ta’lim  va rivojlanishning uyg‘unligi ilmiy jihatdan sharhlanadi.