FRAGMENTATSIYALANGAN EKOTIZIMLARDA SUTEMIZUVCHILAR VA SUDRALIB YURUVCHILARNING EKOLOGIK KORIDORLARINI MODELLASHTIRISH: MOSLASHUVCHANLIK VA MUHOFAZA MEZONLARI - Zokirova Gulnora,; Qosimova Yodgorxon,; Alijonova Dilnoza, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  tezisda  antropogen  omillar  ta’sirida  landshaftlarning parchalanishi  (fragmentatsiyasi),  bu  jarayonning  sutemizuvchilar  va  sudralib yuruvchilar populyatsiyalariga ta’siri hamda ularning yashab qolishini ta’minlovchi ekologik koridorlarni modellashtirish mezonlari tahlil qilinadi.