TERIOLOGIYA FANINING SHAKLLANISHI VA OʻRGANILISH TARIXI - Zokirova Gulnora,; Yursunaliyeva Diyora,; Madaminova Muhayyoxon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  teriologiya  (sutemizuvchilar  haqidagi  fan) sohasining  vujudga  kelishi,  uning  tarixiy  taraqqiyot  bosqichlari  va  fundamental burilish  nuqtalari  tahlil  qilinadi.  Qadimgi  davrlardagi  empirik  bilimlardan  tortib, zamonaviy  molekulyar-genetik  tadqiqotlargacha  boʻlgan  davr  tizimli  ravishda yoritilgan.  Shuningdek,  maqolada  jahon  va  Oʻrta  Osiyo  hududida  teriologik tadqiqotlarning rivojlanishiga hissa qoʻshgan olimlar va ularning ilmiy yutuqlari aks etgan.