MAVZU: SHAXSLARARO MUOMALANING SHAXS TARAQQIYOTIDAGI O‘RNI - Oqboyeva Mahliyo, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada shaxslararo muomalaning inson shaxs sifatida shakllanishi va taraqqiyotidagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shaxs rivojlanishida muloqotning psixologik,  pedagogik  va  ijtimoiy  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  insonning jamiyatga  moslashuvi,  dunyoqarashi,  ma’naviy  kamoloti  hamda  kommunikativ kompetensiyalarining shakllanishida shaxslararo muomalaning ta’siri ochib berilgan. Tadqiqot  natijasida  samarali  muomala  va  sog‘lom  kommunikativ  muhit  shaxs taraqqiyotining muhim omillaridan biri ekanligi aniqlangan.