TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA NATYURMORT JANRINING BADIIY-ESTETIK VA PEDAGOGIK AHAMIYATI - Ro‘ziboyeva Sarvinoz Bahtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: maqolada tasviriy san’at ta’limida natyurmort janrining badiiy-estetik  va  pedagogik  ahamiyati  yoritilgan.  Natyurmort  kompozitsiyasida  oddiy buyumlarning  obrazli  talqini,  rang,  yorug‘-soya,  faktura  va  kompozitsion  yechim orqali  san’at  asari  darajasiga  ko‘tarilishi  tahlil  qilingan.  Mazkur  janr  o‘quvchi  va talabalarda kuzatuvchanlik, estetik did, ijodiy tafakkur hamda tasviriy savodxonlikni rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.