TASVIRIY SAN’AT MASHG‘ULOTLARIDA BOLALARNING RANG SEZGIRLIGINI RIVOJLANTIRISH - Xudoyorov Sanjarbek O‘ktam o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  mazkur  maqolada  bola  tasviriy  faoliyatida  rangtasvir metodikasining pedagogik va estetik ahamiyati yoritilgan. Rangtasvir mashg‘ulotlari bolalarda kuzatuvchanlik, rang sezgirligi, ijodiy tafakkur va o‘z his-tuyg‘ularini tasvir orqali  ifodalash  ko‘nikmalarini  rivojlantirishi  asoslab  berilgan.  Shuningdek, mashg‘ulotlarni  yosh  xususiyatlariga  mos,  ko‘rgazmali,  erkin  ijodga  asoslangan  va zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘un holda tashkil etish zarurligi ko‘rsatib berilgan.