SO’Z TARKIBINI PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI O’RGANISHDA QO’LLASH - Turaboyeva Maxliyo Kozimbekovna,; Rustamova Maftuna., (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:    Mazkur  maqolada  ona  tili  ta’limida  so‘z  tarkibini  o‘qitish jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning ilmiy-metodik asoslari keng  yoritilgan.  Tadqiqotda  so‘z  tarkibini  o‘rganishning  nazariy  ahamiyati, o‘quvchilarning  lingvistik  kompetensiyalarini  rivojlantirishdagi  o‘rni  hamda innovatsion yondashuvlarning ta’lim samaradorligini oshirishdagi roli tahlil qilingan. Xususan, o‘zak va qo‘shimchalarni o‘rgatishda interfaol metodlardan foydalanishning didaktik imkoniyatlari, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash faoliyatini shakllantirishdagi pedagogik  ahamiyati  ilmiy  asosda  ochib  berilgan. Maqolada  “Aqliy  hujum”,  “Klaster”,  “BBB”,  “Sinkveyn”,  “FSMU”  kabi  interfaol metodlarning  so‘z  tarkibini  o‘qitishdagi  samaradorligi  misollar  asosida  izohlangan. Shuningdek,  axborot-kommunikatsion  texnologiyalar,  multimedia  vositalari  va elektron ta’lim resurslaridan foydalanish o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishini oshirishi,  bilimlarni  mustahkamlashi  hamda  nazariy  tushunchalarni  amaliy  faoliyat bilan bog‘lash imkonini yaratishi ta’kidlangan.