SHAXLARDAGI IRODANING PSIXOLOGIK SIFATLARI - Kulmanova Janar Xidirbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada shaxslardagi irodaning psixologik sifatlari va ularning inson faoliyatidagi  o‘rni  yoritilgan.  Iroda  insonning  maqsad  sari  intilishi,  qiyinchiliklarni yenga  olishi  hamda  ongli  ravishda  o‘z  xatti-harakatlarini  boshqarishida  muhim psixologik  omil  sifatida  talqin  qilinadi.  Shuningdek,  qat’iyatlilik,  sabr-toqat, mustaqillik va mas’uliyat kabi irodaviy sifatlarning shakllanishi va rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinadi.