NERV TIZIMINING INSON ORGANIZMIDAGI AHAMIYATI - Abdusamatova Mohira Bahodir qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  nerv  tizimining  tuzilishi,  vazifalari,  inson organizmidagi ahamiyati hamda markaziy va periferik nerv tizimining faoliyati haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, nerv hujayrasi — neyronning tuzilishi, refleks hodisasi va nerv tizimini sog‘lom saqlash usullari yoritilgan.