RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING TA'LIMDAGI O'RNI - Zafarjonova Parvina Ahmadjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.    Ushbu  maqolada  ta’lim  tizimida  raqamli  texnologiyalardan foydalanishning  samaradorligi  keng  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarining  jadal  rivojlanishi  ta’lim  jarayoniga  yangi imkoniyatlar olib kirib, o‘qitish usullarini tubdan o‘zgartirmoqda. Maqolada elektron darsliklar,  onlayn  platformalar,  masofaviy  ta’lim  va  interaktiv  metodlarning o‘quvchilarning bilim olish jarayoniga ijobiy ta’siri yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar yordamida o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, axborotni tahlil qilish va zamonaviy kompetensiyalarni shakllantirish imkoniyatlari oshishi ko‘rsatib berilgan.